
Continuând periplul nostru prin Europa Centrală, după Viena, am ajuns la Bratislava. Un orăşel micuţ, cochet, o soră mai mică a Budapestei. După ce am vizitat castelul proaspăt renovat, ni s-a făcut foame. Aflasem de un loc cu specific local, foarte rustic, plin ochi în care ne-am potolit foamea. Soţul meu a comandat o porţie de bryndzove halusky, un fel de gnocchi cu brânză, o mâncare tadiţională slovacă. Restul familiei am avut poftă de carne şi am comandat o porţie imensă de şniţel slovac, care era la fel ca şniţelul vienez, pe care l-am mâncat la Viena.
Recomand cu căldură acest loc din centrul Bratislavei – pentru mai multe detalii vezi
aici.
După ce ne-am întors la Budapesta, pentru masa de revelion am preparat tot un şniţel, de astă dată însă din carne de pui şi folosind ierburi, arpagic verde, pătrunjel şi tarhon proaspăt tocat – rețeta o găsiți
aici. Am „înviorat” puţin pesmetul crocant prin adăugarea unor ierburi proaspete. În loc de carne de pui se poate folosi şi carne slabă de vită sau porc, iar tarhonul poate fi înlocuit cu salvie, cimbru sau rozmarin.