![](/uploads/IMG_3877.jpg)
Zilele trecute am primit de la prietena mea din Reggio Calabria o cutie întreagă de moșmone (nespole) japoneze. După ce două zile am înfulecat, împreună cu soțul meu, cât am putut, m-am gândit că ar trebui să încerc să fac un borcan de dulceață din cele care au rămas.
După ce am spălat bine fructele, le-am decojit, după care am scos sâmburii și am tăiat nespolele în două, apoi în patru. Am adăugat circa jumătate de cantitate de zahăr, am amestecat totul și am lăsat circa două ore ca să lase zeamă. Deoarece am primit și lămâi bio, tot din sudul Italiei, am stors o lămâie și am adăugat-o la compoziția din fructe și zahăr. După circa 50 de minute de fiert la foc mic, am așezat dulceața într-un borcan, căci doar atât mi-a ieșit.
Am obținut o dulceață de nota zece.