De curând am făcut o mică excursie la Atena. În prima seară, după ce am tras o spaimă în apropierea hotelului, din cauza mulţimii pestriţe adunate în stradă, am încercat să ne revenim după şocul cultural şi să mâncăm ceva.
Aproape vizavi de Hotelul Evripides, unde ne-am cazat, se află
O Telis Mprizoles, unde mănânci cel mai gustos cotlet de porc cu cimbru şi lămâie, vizitat mai ales de localnici. Un loc plăcut, simplu, în care, până ţi se aduce carnea, primeşti o uriaşă salată grecească şi, evident, nelipsita sticlă cu apă.
După ce am ajuns acasă, mi s-a făcut poftă de o porţie de carne
a la Telis. Am cumpărat carne de porc, am pus-o la marinat cu vin roșu de Sicilia, ulei de măsline (adus din Grecia), sare şi câteva crenguţe de cimbru. După o zi am scos carnea şi am făcut-o la grătar. Deoarece sunt la dietă, am consumat-o fără garnitură, doar storcând zeama unei jumătăţi de lămâi, evident tot cumpărată din Atena.