
Trebuie să recunosc că, fiind născută şi crescută la munte, nu sunt mare specialistă în prepararea peştelui de apă sărată. Am ales pentru cină somonul la cuptor în crustă de plante aromatice deoarece pare o reţetă rapidă şi foarte apetisantă. Somonul, fiind pește gras, are mai multe calorii ca urmare a cantității de grăsime, dar aceste grăsimi sunt pline de omega-3 și oferă beneficii speciale pentru sănătate.
Încă din copilărie am privit cu fascinaţie truda somonului, care trăieşte în mare, dar pentru a se reproduce urcă în apele dulci, îşi efectuează aşa-numita călătorie nupţială. După această pledoarie pentru viaţă îmi este greu să revin la prepararea somonului cu plante aromatice...
Ingredientele folosite sunt: pătrunjel cu frunze plate, piper negru proapăt măcinat, muştar cu boabe. Crusta se obţine din amestecul unei cantităţi de pâine integrală cu frunze de pătrunjel şi ulei de măsline. După ce aşezăm somonul în tavă şi îl pudrăm cu piper, îl ungem cu muştar, apoi răsfirăm compoziţia amestecată peste fileurile de somon. Îl coacem la cuptor, în 10-15 minute îl putem servi.