
Într-o sâmbătă seara caniculară ce ar fi mai potrivit decât un desert inspirat din filme? Brioşele cu banane sunt uşor de preparat şi absolut delicioase!
Ele ies foarte pufoase, conţin o cantitate mică de zahăr şi grăsimi. Pentru că este cald, le recomand alături de un pahar de lapte rece sau călduţ. Prefer să nu le mănânc în faţa televizorului, pentru că dispar într-o clipă de pe tavă, fiind deosebit de gustoase.
Ingredientul principal al pâinii cu banane (
banana bread) sunt bananele „prea“ coapte. Celelalte ingrediente sunt: făină, zahăr, unt, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahăr vanilat. Pâinea cu banane poate fi preparată în diferite moduri, în formă de tort, prăjiturele şi brioşe. Se mai pot folosi şi fulgi de ciocolată, care se combină absolut delicios cu bananele. Pentru servire se poate folosi miere, nuci, migdale, fistic.
Reţeta pâinii cu banane a început să fie publicată în cărţile de bucate din SUA în jurul anilor 1930. A ajuns să fie foarte cunoscută şi îndrăgită după apariţia prafului de copt. Unii istorici care se ocupă de gastronomie cred că pâinea cu banane a fost un produs secundar al Marii crize economice, căci gospodinele nu au vrut să arunce bananele prea coapte, alţii cred că varianta modernă a pâinii cu banane a fost creată pentru a promova produsele din fâină și bicarbonat de sodiu.