Pitaya – Miercuri, 4 decembrie 2019
De curând am petrecut câteva zile împreună cu familia la Paphos, în Cipru. Pe lângă portocalele, bananele, mandarinele și lămâile autohtone, înmiresmate, dulci și foarte gustoase, am cumpărat o casoletă de fructul dragonului sau pitaya. Acest fruct exotic în formă rotundă, având o „înfățișare“ destul de stranie, are o pulpă dulce și semințe negre. De regulă fructul se taie în două, iar pulpa se scoate cu lingurița. Pulpa cremoasă ere un gust dulce-acrișor.
Fructul dragonului este originar din Mexic și e foarte popular atât centrul și sudul Americii, cât și în Asia. Este un aliment bogat în vitamina C, calciu și magneziu, recomandat pentru numeroasele sale beneficii. Dintre acestea fac parte, potrivit naturalfoodbenefits.com, următoarele:
1. Nu are colesterol și grăsimi saturate
Pitaya nu are colesterol și grăsimi saturate, care mențin la un nivel indicat tensiunea arterială. Semințele acestui fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturați Omega-3 și Omega-6, care reduc nivelul trigliceridelor și scad riscul tulburărilor cardiovasculare.
2. Bun antioxidant
Pitaya ajută la neutralizarea substanțelor toxice, previne radicalii liberi și protejează împotriva cancerului. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase și contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele.
3. Sursă importantă de vitamina B și C
Printre numeroasele vitamine pe care le întâlnim la acest fruct exotic sunt vitamina B și vitamina C. Vitamina B1 crește nivelul de energie din corp și contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru accentuarea poftei de mâncare, iar B3 acționează pentru reducerea colesterolului. Vitamina C din pitaya ajută la vindecarea cicatricelor, zgârieturilor și protejează, de asemenea, sistemul imunitar.
4. Hidratează pielea
Fructul originar din Mexic ajută și la refacerea țesuturilor pielii, mai ales în partea de hidratare. Pentru a acționa, este nevoie ca pulpa cremoasă să fie pasată bine și aplicată pe corp de cel puțin două ori pe săptămână.
Fructul dragonului este originar din Mexic și e foarte popular atât centrul și sudul Americii, cât și în Asia. Este un aliment bogat în vitamina C, calciu și magneziu, recomandat pentru numeroasele sale beneficii. Dintre acestea fac parte, potrivit naturalfoodbenefits.com, următoarele:
1. Nu are colesterol și grăsimi saturate
Pitaya nu are colesterol și grăsimi saturate, care mențin la un nivel indicat tensiunea arterială. Semințele acestui fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturați Omega-3 și Omega-6, care reduc nivelul trigliceridelor și scad riscul tulburărilor cardiovasculare.
2. Bun antioxidant
Pitaya ajută la neutralizarea substanțelor toxice, previne radicalii liberi și protejează împotriva cancerului. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase și contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele.
3. Sursă importantă de vitamina B și C
Printre numeroasele vitamine pe care le întâlnim la acest fruct exotic sunt vitamina B și vitamina C. Vitamina B1 crește nivelul de energie din corp și contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru accentuarea poftei de mâncare, iar B3 acționează pentru reducerea colesterolului. Vitamina C din pitaya ajută la vindecarea cicatricelor, zgârieturilor și protejează, de asemenea, sistemul imunitar.
4. Hidratează pielea
Fructul originar din Mexic ajută și la refacerea țesuturilor pielii, mai ales în partea de hidratare. Pentru a acționa, este nevoie ca pulpa cremoasă să fie pasată bine și aplicată pe corp de cel puțin două ori pe săptămână.
« pagina precedentă
(Pagina 1 din 1, în total 1 însemnări)
pagina următoare »