Meshkoofi – Sunday, 30 December 2018

Meshkoofi este un desert Iranian şi este perfect pentru a fi servit la dineuri sau la întrunirile de familie, deoarece se poate face cu o zi înainte. Acest lucru este chiar indicat, căci astfel are timp să se răcească la frigider și gusturile să se armonizeze. De regulă nu ofer rețete, dar de astă dată fac o excepție, și voi descrie cantitățile exacte de ingrediente, precum și modul de preparare. E bine de știut că se prepară extrem de repede, în maxim 15 minute.
Ingrediente:
• 5 linguri de zahăr
• 4 linguri de amidon de porumb
• 0.5 l apă (eu am folosit lapte pentru ca gustul să fie mai catifelat)
• 1 lingură de apă de trandafiri iraniană
• 2 linguri de șofran, înmuiat în apă fierbinte
• 2 linguri de migdale decojite, tăiate
• 1 lingură de cardamom verde măcinat
• fistic verde și firicele de șofran pentru ornat
Mai întîi am pregătit șofranul. Deoarece în contact cu apa caldă șofranul eliberează foarte multe arome, peste șofran se toarnă apă fierbinte până este complet acoperit și se lasă câteva minute. Într-un vas se amestecă amidonul de porumb cu puțină apă rece, până se omogenizează, se adaugă laptele și se pune la fiert până dă în clocot. Apoi se incorporează zahărul, șofranul, migdalele tăiate, cardamonul, iar la sfârșit apa de trandafiri. Se mai fierbe 5 minute, apoi se toarnă în pahare și se decorează cu fistic tocat mărunt și firicele de șofran. Se lasă să se răcească la frigider minim 3/4 ore. Dacă de revelion avem musafiri și vrem să-i impresionăm cu o delicatesă orientală, meshkoofi este alegerea perfectă. Cu acest preparat rapid și exotic vă doresc LA MULȚI ANI!
« pagina precedentă
(Pagina 1 din 1, în total 1 însemnări)
pagina următoare »